lauantai 27. elokuuta 2016

Kaksi kaveria



neitoperhonen

neitoperhonen komeamaksaruoholla

neitoperhonen

neitoperhonen

komeamaksaruoho

kimalainen

kimalainen nauttii mettä






En ole juurikaan  nähnyt kesän aikana perhosia. Kun komeamaksaruoho pääsi kukkaan, on siinä nyt näkynyt tuon tuostakin neitoperhonen aterialla. Sitäpä piti sitten kuvata joka kulmasta. Ja kimalaiselle riittää myös mettä, kaverille kans ;) 

Vielä on siis kesää jäljellä,
Betsy
 

sunnuntai 14. elokuuta 2016

Tikusta asiaa



vanha puu

mökkitie

laituri

horsmat

ruostunut

kettinki

horsma

sisarukset

hiekkadyyni

rantaheinää

hiekkaranta

puhelinpylväistä


Saaressa on joskus tehtävä "tikusta asiaa" saadakseen lapset mukaan päiväkävelylle. Kun sade välillä taukosi, sain lapset houkuteltua kävelyretkelle läheiseen venesatamaan katsomaan uusittua laituria. Ja sehän oli hieno, kyllä nyt kelpaa venettä laiturissa pitää ;)

Rannalla oli luullakseni vedestä nostettua rautaromua: joku ihmeellinen pyörä, kasa kettinkiä jne. Takaisin mökille käveltiin hiekkadyynien kautta ja matkalla kuvasin naapurin keräämät hienot puhelinpylväiden nupit. Hyvä kävelyretki siis ;)

 Betsy

perjantai 12. elokuuta 2016

Nytkö se jo meni...?



kukka

kukka

kesäkukkia

männynoksa

käpy




katajan marjat



perhonen

perhonen


Kesä siis! Peruskoulut alkoivat tällä viikolla ja heti muuttui ilmat syksyisiksi, sateisiksi ja kylmiksi. Itsellä kesäloman toinen viikko menossa ja harmittaa kun kesävaatteet joutui jo nakkeleen kaapin perälle ja kaiveleen pitkiä housuja päälle. Ja sukat, niitä ei ole pariin kuukauteen paljon ehditty kuluttaa! No joutaapa hommaileen sisällä ja kuopuksen kans kuljaileen kaupungilla. Esikoisella alkoi koulu ja hyvin on alku mennyt. Ainoa harmitus on pojalla ollut, kun välitunnit on niin lyhyitä ettei ehdi leikkiä :(. No onhan siinä tosiaan eroa, kun eskarissa menivät ulos ajan kanssa. Mutta tästä se tämä uusi elämänvaihe taas alkaa!

Kuvat on otettu saaressa mökin pihalta sateen tauottua hetkeksi. Perhoset on bongattu toisena päivänä untiretkeltä palatessa. Mitähän lie perhosia ovatkaan?

Kesälomalla,
Betsy

lauantai 6. elokuuta 2016

Kotipihlajan elämää - elokuu



pihlaja




pihlaja

pihlajanmarjat kypsyy

pihlajanmarjat

marjat kypsyy



kauas pilvet karkaavat


Elokuussa pihlajanmarjat jo punoittaa, tosin varjoisammassa kohdassa olivat vielä ihan vihreitä. Kuvauspäivänä oli ihana aurongonpaiste, mutta pienet tuulenpuuskat saivat oksat heilumaan ja kuvaaminen oli tuskaista! Kuvat oli kuitenkin otetttava, kun olimme kotona reissujen välissä pyykkäämässä. Matka jatkui taas seurvaavana päivänä jokivarren mökille mustikkaan. Lisäksi olin unohtanut järkkärini saareen mökille ja jouduin kuvaamaan "pikkukameralla". Toinen kamera on Canonin Powershot D10. Hyvä kamera, josta löysin lähikuvaustoiminnonkin. Mutta harmikseni en osannut kameraa oikeen käyttää ja tuulenpuuskien vuoksi tarkkojen kuvien saanti oli haasteellista... no ei siitä sen enempää ;)

Betsy

torstai 4. elokuuta 2016

Rantaleikkejä



matkalla rannalle

hiekkalinna

samaan tahtiin

upottavaa hiekkaa

aaltoja pakoon


Heinäkuussa päästiin perinteisesti rantaleikkeihin. Alkukuu oli epävakainen ja uintiretki keskeytyi yleensä ukkoskuuroon. Loppukuu toi kuitenkin helteet ja saimme lillua vedessä tunnin jos toisenkin. Itse tykkään makoilla uimapatjan päällä aaltojen tahtiin keinuen. Lapset rohkaistuivat kävelemään kauemmas aallokkoon ja pienempi innostui sukeltelemaan aaltojen läpi. Isommalla oli ilmeisesti Ninja-taistelut aaltojen kanssa käsien viuhumiesta päätellen... Syksyllä alkaa uimakoulu molemmilla, joten jospa ensi kesänä saan jo uimakaverin syvemmille vesille ;)

Kuvat on otettu heinäkuun puolivälissä hieman viileämpänä päivänä, kun sateeseen tuli hetkeksi taukoa. Lapset olivat tehneet hiekkalinnan vallihautoineen edellisenä päivänä ja siitähän piti ottaa kuva.

 Betsy