lauantai 21. toukokuuta 2016

Syysmyrskyn jäljet



terassit pois paikoiltaan

rako portaissa

rako portaissa


meren tuomaa roskaa

vene kuivalla maalla



Luonto näytti jälleen voimansa syksyllä 27.11.2015 ja raju myrskytuuli nosti meriveden todella korkealle. Perämerellä 10 minuutin keskituulilukema  oli 29 m/s ja kovin hirmumyrskypuuska 36 m/s. Myrskyn jäljet olivat vielä näkyvissä kun menimme mökille talven jälkeen. Vesi oli pyyhkäissyt mökkimme ohi tuoden mukanaan rojua ja roskaa. Jopa viime kesänä asennetut painavat terassit olivat liikkuneet. Ei ollut monesta sentistä kiinni, että mökit olisi kastuneet, mutta onneksi säilyivät kuivina! Pitkälle metsään oli nähtävissä mihin asti vesi oli noussut, hurjaa! 


piha siivottu

terassit paikoillaan




Kätevä isäntä sai laiturit paikalleen ja pihakin tuli siistittyä. Naapuri haki aurinkoterassinsa ja vessaan menevät pitkospuut löysivät oikean paikkansa. Ei ole tällaista tuulta ollut vuosikausiin, milloin lie viimeksi...  Ja toivottavasti ei tulekaan enää ;)

Myrskyn jälkeen,
Betsy

sunnuntai 15. toukokuuta 2016

Kevään merkkejä saaressa



ruoho kasvaa
Hietikollakin vihertää


silmut

silmut

silmut

pajunkissat

koivun silmut

mänty

jäitä ulapalla
Jäitä vielä näkyvissä ;)


Olimme helatorstain aikaan ekaa kertaa yökunnissa saaressa tälle vuodelle. Ilmat olivat todella ihanan aurinkoiset. Perjantaina lämpötila kipusi jo lähemmäs 15 astetta, mutta sunnuntaihin mennessä tuuli laski lämpötilan jo alle 10. Kevät oli hieman jäljessä mantereelle verrattuna, mutta silmuja pukkas jo joka puolella. Merellä siinsi vielä jäät ulapalla. 

Betsy



sunnuntai 8. toukokuuta 2016

Kotipihlajan elämää - toukokuu



pihlaja

pihlaja





pihlajan kukat nupulla


pihlaja



Uskomattoman lämmin toukokuun ensimmäinen viikko on saanut luonnon vihertämään ihan silmissä! Lämpötila on ollut päivällä reilusti yli 10 astetta, melkein jopa 20 astetta ja ihanaa auringonpaistetta. Nyt näkyy selkeä ero pihlajassa, lehdet viehrtää ihanasti ja kukat on nupulla. Yllä olevat kuvat ovat tältä päivältä ja alla kuvat alkuviikolta, ero on huikea ;)


pihlaja

pihlaja

pihlaja
 

Toivottavasti lämmin sää jatkuu sillä kesä saa tulla,
Betsy







sunnuntai 1. toukokuuta 2016

Ihana vapunpäivä


orvokki
pelargonia ruukussa
 pelargonia


Ihanan lämmin ja aurinkoinen vapunpäivä, kerrankin! Lapset olivat innoissan, kun sai vetää verkkapuvut päälle ja lippiksen päähän, ihanan pienet ilot ;) Itselle tuotti iloa suuresti, kun poika oppi ajamaan pyörällä ilman apurattaita, viimeinkin. Liekö keskosuudesta johtuen vai mistä, mutta pojalla on aina ollut huono tasapaino. Niin kävelemään oppiminen kuin pyörälläajo on vaatinut paljon harjoittelua ja pitkää pinnaa (vanhemmilta). Mutta mukava kesä tiedossa, kun saa koulumatkaa alkaa harjoittelemaan pyöräillen ;)

Huhtikuu oli kiireinen työharjoittelusta johtuen ja rästiin jääneet kouluhommat pitää edelleen kiireisenä. Onneksi kuitenkin luonto on heräämässä ja valokuvauskohteet lisääntyy! Pari kukkaa oli jo puutarhakaupasta haettava silmäniloksi ;)

Aurinkoista vapunpäivänjatkoa simasuille,
Betsy